FOLLOW US
NEWSLETTER
GET IN TOUCH

SGS Architetti Associati
via Francesco Nullo 14, 20129 Milano, Italy
T +39 02 710 402 78
F +39 02 752 801 12

info@sgsassociati.com

Renovation of a private country villa on the outskirts of Buenos Aires. The project, designed as a vacation home, revolves around the theme of conviviality and hospitality – from the enormous garden (approx. 10,000 square meters) with pool and sunbathing areas, to the large living room with loft billiards room, to the American style open kitchen. The structural elements were deliberately left exposed – metal pillars alternate with wood beams. The structure of the loft itself is an interplay of wood and metal components. The choice of furnishings was a quest to find unique items and vintage pieces, picked up at the street markets in Recoleta and Palermo.

SHARE AND PRINT

A Scandinavian-style apartment located in a part of the Brera quarter filled with young people. White dominates – from the walls to the fixtures. This minimal mini-loft is spiced with hints of color for a light-filled space that is both dynamic and functional.The completely restored hardwood floors made of massive planks have a bleached oak finish.The bathroom is decorated in the finest Carrara marble. 

Urban minimalism in the heart of one Milan’s most beautiful quarters. Stark white blended with soft shades of gray and beige and touches of pastel create an elegant, sophisticated apartment.The interplay of arches and curves result in unexpected angles. Flooring crafted from massive planks with a grey oak finish and a bathroom in gres are the perfect frame for this urban artwork. 

Chic and comfortable in Milan. In a historic building located on one of the city’s most elegant residential streets, SGS handled the renovation of this large, luminous apartment.The warmth of the wood finishes and the excellent use of color createa unique atmosphere. Each of the bright rooms is bathed in light due to the large windows and has its own personality. 

The project is part of the refurbishing of an ancient country home that borders the Monza Park. The complete restoration and recovery of the attic allowed for great freedom of choice in the distribution and use of the interior. A brightly-lit hallway on the first floor is the walkway that connects the many bedrooms. The design choice is to leave the exposed beams of the ceiling and to play with the natural light, allowing dialog between the various rooms through windows and skylights. Resin is the dominant theme in the bathrooms – from the floors to the coverings – lending uniformity to the whole and allowing the furnishing elements to stand out. Wood, however, reigns as the flooring of choice in the other rooms.

This site uses technical cookies for its functioning, and analytics cookies (own and third party) in order to perform statistics and monitor the use of the site
By closing or confirming this warning you accept the use of cookies.